"Fantastisk, lærerig og hyggelig"
"Skarp, spændende og velproduceret"
"Lærerig og hyggelig lytning"
"RumSnak gør dig klogere, og så er det tilmed underholdende!"
VÆR MED I VORES LYTTERUNDERSØGELSE
I december 2024 og januar 2025 har vi en lytterundersøgelse. Her vil vi meget gerne vide, hvad du mener om en række forskellige emner indenfor rumfart, særligt indenfor bæredygtighed og demokrati. Undersøgelsen tager ca. 8 minutter at deltage i, og du kan være med i konkurrencen om RumSnak præmier.
OM RUMSNAK
Danmark er en rumnation - et land med stolte traditioner for både forskning og forretning i rummet, fra bittesmå studentersatellitter til superavancerede instrumenter.
Podcasten RumSnak er en podcast om videnskab, astronomi, rummet, rumfart og meget mere. Siden 2019 har de to værter, Anders Høeg Nissen og Tina Ibsen, fortalt om Danmarks bidrag til rumforskningen og om udviklingen af dansk rumteknologi - i håbet om at øge både den generelle viden og den brede interesse for de danske rumaktiviteter. Det har handlet om alt fra de første danske rumfartøjer og Danmarks første astronaut til mørkt stof, galaksedannelse og exoplaneter – og meget, meget mere.
Vi er som regel i studiet, men besøger også forskere og firmaer, vi har sendt (næsten) live fra raketopsendelser, og endda haft Andreas Mogensen med direkte fra Den Internationale Rumstation.
I 2024 vandt RumSnak podcastprisen for årets uafhængige podcast.
VÆRTERNE
ANDERS HØEG NISSEN
Anders har i over 25 år dækket den teknologiske og videnskabelige udvikling - i mange år som vært og journalist på fremtidsmagasinet Harddisken på DR P1, men også i Videnskabens Verden og tv-programmet Viden Om, samt på dr.dk.
Idag er han selvstændig podcaster, men stadig med fokus på teknologi og videnskab. Anders er fascineret af rummet og det uendelige univers – og synes især udviklingen med den private rumindustri er spændende i disse år. Og så er han lidt af en science fiction nørd.
TINA IBSEN
Tina er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. Hun var formidlingschef på Tycho Brahe Planetarium, hvor hun vandt priser for sin formidling.
Tina har sit speciale indenfor rumvejr, hvor hun har arbejdet med blandt andet nordlys. Hun har udgivet en række populærvidenskabelige bøger om universet, Mars og nordlys. Ellers så synes hun at alt der ligger 100 kilometer over Jordens overflade (der hvor grænsen til rummet går) er evigt fascinerende.
TAK FOR STØTTEN TIL
Fonden Dr. N P Wieth-Knudsens Observatorium
Thomas B. Thriges Fond
En lang række fonde har støttet RumSnak siden 2019. Uden deres hjælp kunne podcasten ikke fortsætte.